This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions.

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Adatszivárgás elleni védelem

A vállalat vagyonába nem csak a mérleg kimutatásban megjelenő pénzügyi tételek tartóznak bele, hanem az adatok és információk értéke is, melyről sok esetben megfeledkezünk. Az elmúlt években végbemenő gazdasági változások a piaci verseny felerősödését és a bizalmas adatok fekete piaci felértékelődését eredményezték. A vállalati informatikai biztonsági rendszernek ezért már nem csak a rossz fiúk távoltartása a feladata, hanem gondoskodnia kell a belső véletlen vagy szándékos adatszivárogtatás megakadályozásáról is.

Az IT biztonságtechnikával foglalkozó cégek számos különböző DLP (Data Leakage Prevention) megoldást kínálnak. A Nádor Rendszerház úgy alakította ki portfólióját, hogy minden érdeklődő megtalálja a számára legmegfelelőbb adatvédelmi megoldást. Kizárólag méltán elismert eszközöket ajánl, amelyek a végpontokon tárolt adatok titkosításától a hordozható tároló egységekre kimásolt adatok ellenőrzésén át a fájl szerveren tárolt adatokhoz történő hozzáférések szabályozásáig, és az azokkal végzett műveletek, valamint a csatlakoztatok eszközök felügyeletéig minden feladatot maradéktalanul ellátnak.

Végpont titkosítási megoldások:

 • DriveLock SE számos kiadásban elérhető termék. A verziók mindegyike rendelkezik központi menedzsment felülettel, naplózó és riportáló funkcióval. A merevlemez titkosítás támogatja a kéttényezős azonosítást, míg az USB eszközökön titkosított adatokhoz a szoftver nélkül telepített végpontokon jelszó ismeretében is enged hozzáférést.
 • Sophos SafeGuard Enterprise az Utimaco Safeware felvásárlásával a SafeGuard Enterprise szoftver továbbfejlesztett változatával nyújt megbízható védelmet a merevlemezeken tárolt adatok illetéktelenek által történő hozzáférésével szemben. A kliensek konfigurálást, a titkosítási paraméterek és hozzáférési jogosultságok megadása központi menedzsment felületen keresztül végezhető el. A szoftver moduláris felépítéséből adódóan megoldást kínál az USB eszközök fájl szintű titkosítására is. Merevlemez szektor szintű titkosítását a Device Encryption modul, míg az USB és CD/DVD adathordozók fájl szintű titkosítását a Data Exchange modul végzi el.

Hálózati meghajtók, könyvtárak titkosítási megoldásai:

 • Sophos LanCrypt biztosítja a hálózati meghajtókon tárolt fájlokhoz és könyvtárakhoz történő felhasználói hozzáférések szabályozását. A tárolt adatokhoz csak a jogosultsággal, a titkosítás feloldásához szükséges kulcs birtokában van lehetősége a felhasználónak. A szoftver transzparens működése mellett támogatja a csoportmunka alapú biztonságos tárolást.

Eszköz menedzsment:

 • CenterTools DriveLock fejlesztése során az egyik megvalósítandó funkció a végpontokhoz csatlakoztatható eszközök felügyelete volt. A szoftver lehetőséget biztosít akár az eszköz sorozatszám alapján történő engedélyezésére vagy tiltására. Természetesen az IT Biztonsági felelős fehér és fekete listák kialakításával is szabályozhatja az eszközök használatát. A szoftver további fontos tulajdonsága a hordozható adattárolókat érintő fájl művelet kontrollálása, mely biztosítja a kimásolt fájlok naplózását, illetve a háttérben történő másolat készítését.
 • Sophos SafeGuard Enterprise szoftver Configuration Protection moduljával megakadályozható az IT Biztonsági házirendek által tiltott eszközök használata. A tiltott, illetve engedélyezett eszközök felhasználónként vagy felhasználói csoportonként állíthatók be.
 • Safetica
 • A Kaspersky Endpoint Security
 • A Panda Systems Management által minden vállalalti infrastruktúrában lévő informatikai eszköz számára kényelmesen nyúthat karbantartási és technikai támogatást. Minden művelet a felhőben történik, így a központi kezeléshez nincs szükség további infrastruktúrára, mi több, az automatizált kezelésnek és a központosított irányításnak köszönhetően optimalizálhatja informatikai infrastruktúrájának működését. 

Fájl hozzáférések és műveletek felügyelete és naplózása (DLP megoldások):

 • DriveLock SE szoftver amellett, hogy az USB memóriákra, valamint a CD/DVD lemezekre kiírt fájlokról a háttérben másolatot készít, képes a végpontokon elindítható alkalmazások szabályozására is. Ezáltal kiszűrhetők a háttérben adatokat kiküldő alkalmazások is. A szoftver File Owner Rule funkciójával szabályozható, hogy csak egy bizonyos felhasználó által (pl.: rendszergazda) telepített alkalmazások legyenek futtathatók a végponton.
 • Safetica Endpoint DLP alapvető feladata a bizalmas információk védelme. Ez a védelem nem csak a jogosulatlan hozzáférésektől óv, kiterjedt biztonságot jelent a legális belépések esetén is. Mert bár a dolgozók rendelkeznek hozzáférési jogokkal, előfordulhat, hogy kártékony szándékkal használják fel jogosultságukat, a Safetica Endpoint DLP azonban ebben a helyzetben is megóvja. Segít megelőzni a gazdasági veszteségeket és védi vállalata hírnevét is. A Safetica Endpoint DLP másik két modullal együttműködve garantált védelmet nyújt a munkavállalók nemkívánatos viselkedésével szemben, még mielőtt a fenyegetettség valós veszéllyé válna.
 • A Panda Data Control a PandaSecurity adatvédelmi platformjába integrált adatbiztonsági modul. A teljes életciklus alatt, valós idejű segítséget nyújt az adatvédelmi előírásoknak való megfelelésben, a személyes adatok védelmében a végpontokon és a szervereken egyaránt. Felderíti, auditálja és monitorozza a struktúrálatlan személyes adatokat függetlenül a nyugalmi/használt/mozgásban lévő státuszuktól.