This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions.

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Biztonsági hardening és monitoring

Amikor felépítünk egy új házat, természetes, hogy nem elégszünk meg ennyivel, mint egyik legfőbb értékünket igyekszünk folyamatosan karbantartani és a lehető legtöbb védelemmel felruházni az illetéktelen „látogatókkal" szemben. Megerősítjük a bejárati ajtót, szükség esetén berácsozzuk az ablakokat, biztonsági kamerát szerelünk fel, illetve biztosítást kötünk rá.

Az IT területén azonban gyakran szembesülhetünk azzal, hogy a legtöbb cég egy új szolgáltatás bevezetése vagy éppen egy új operációs rendszer, hálózati eszköz telepítése során a kiépítés, illetve installálás végeztével teljesen befejezettnek tekinti a fejlesztést. A ház analógiájával élve ez azonban azt jelenti, hogy a szél ugyan már nem fúj be és kényelembe helyezhetnénk magunkat, de bárki betörhet egy csavarhúzó és némi ügyesség segítségével anélkül, hogy ennek a gondolata felmerülne bennünk.

A Nádor Rendszerház szakemberei segítenek feltárni a kiépített rendszerek hiányosságait, kiskapuit és megelőzni az anyagi, illetve presztízs veszteségeket. A biztonsági szempontokat előtérbe helyezve átvizsgálja a telepített szolgáltatások, operációs rendszerek és a hálózati aktív eszközök (switch, router, tűzfal) konfigurációját. Felhívja az ügyfelek figyelmét a kockázatosnak ítélt beállításokra, és javaslatot tesz ezek módosítására, a konfigurációk megerősítésére, ezáltal megkeményíti a rendszert biztonsági szempontból.

Ahhoz azonban, hogy a rendszerünket a megfelelő biztonsági szinten tartsuk, nem elégedhetünk meg az egyszeri felülvizsgálattal, hiszen ahogyan egy ház is folyamatos karbantartást és javítást igényel, a már megvizsgált beállítások időszakonkénti ellenőrzése, módosítása is elengedhetetlen. A Nádor Rendszerház sok éves üzemeltetési tapasztalattal rendelkező szakértői monitoring rendszerek, folyamatba épített kontrollok segítségével felügyelik, karbantartják és ezáltal fenntartják a megteremtett biztonságot.