This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions.

01 February 2016

informatikaNádor Systems offers innovative IT solutions, products and services, helping its customers to realise the benefits of the connected economy. Nador concentrates on its core strengths, delivering customer focused IT and applications, infrastructure development, management and outsourcing across desktop, networking and data centre environments together with a full range of related services, from management and technology consulting, hardware through to integration and deployment.

Nador Systems providing an end-to-end IT hardware and infrastructure service to clients in business and government. Nadors service is based on the concept of constant improvement and its dedicated service teams are supported by the latest in systems development, management and support tools.

The Company has been delivering and managing innovative IT solutions, products and services for its customers since 1992.

Services

 • Consultancy and system design
 • Systems consolidation, virtualization
 • System integration and implementation
 • System operation
 • Outsourcing
 • IT security services
 • Repair and maintenance
 • Data backup, archiving and restoration
 • Open source solutions, services
 • Financing

Solutions

 • HP (Preferred Partner)
 • IBM (Business Partner)
 • Fujitsu (Select Partner)
 • CISCO (Select Partner)
 • Dell (Registered Partner)
 • Microsoft (Gold Certified Partner)
 • Lenovo (Business Partner)
 • Samsung
 • APC
 • LG
21 April 2011

Napjainkban a gördülékeny és problémamentes munkavégzés egyik alapfeltétele az informatikai rendszer 100%-os rendelkezésre állása. Ennek megvalósítása magas költségekkel járó képzett humán erőforrást, rengeteg időt és energiát igényel. Ezek hiánya vagy hiányossága könnyen veszélybe sodorhatja IT rendszerét, s így az intézmény működését is.

Mit tehet, ha szeretné biztonságban tudni rendszerét, de nem akarja, nem tudja megfizetni a szükséges erőforrásokat?

21 April 2011

Napjainkban mindenki számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy minden intézmény működésképtelen lenne elektronikus levelezés nélkül.

Ám elég-e csupán levelezésről beszélnünk?

21 April 2011

Mára az Internet használata gyakorlatilag minden szervezet számára a mindennapi munkafolyamatok fontos részévé vált. Jelentős segítő szerepe mellett nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy a számos értékes információt tartalmazó informatikai rendszereket fenyegető veszélyek döntő többsége is az Internet felől érkezik. Ráadásul ezek a veszélyek rendkívül gyorsan változnak, s egyre összetettebbé válnak, így a mindig naprakész védelem megteremtése elengedhetetlen.

21 April 2011

A legtöbb embernek, amikor meghallja a nyílt forráskódot (Open Source Software – OSS), az ingyenesség jut eszébe. Ez alapvetően igaz is, de a nyílt forráskódú szoftverek ennél jóval többet nyújtanak a felhasználóiknak.

Szabad hozzáférés

A nyílt forráskód nagy előnye – a nevéből adódóan – a forráskód szabadon hozzáférhetősége. A letölthető forráskód miatt megfelelő programozói tudással lehetséges akár a szoftver módosítása, saját igényeinkre alakítása és használata. Sőt, amennyiben a változtatás a nagyközönség érdekeit is szolgálja, sok esetben az általunk módosított kód többszöri ellenőrzés után bekerülhet a fő szoftverbe, így részévé válik az egyébként is ingyenesen hozzáférhető megoldásnak.

Nagyobb biztonság

A szabadon hozzáférhető forráskód javítja a vállalat biztonságát is. Amennyiben az adott szoftverben biztonsági hiba merül föl, a fejlesztők ezt sok esetben akár órák, de maximum 1-2 nap alatt javítják és a tesztelt szoftvert elérhetővé teszik. Amennyiben nem egyedileg használjuk az adott megoldást, hanem egy ingyenes operációs rendszer részeként (pl.: ubuntu, zentyal), akkor az adott operációs rendszer biztonságért felelős csapatai szintén nagyon rövid időn belül orvosolják a szoftverben található hibát. A két, általában egymástól független csapat (szoftverfejlesztők és nyílt forráskódon alapuló operációs rendszer karbantartói) által elvégzett funkcionális és biztonsági ellenőrzés miatt lényegesen nagyobb az esély arra, hogy a hibák előkerüljenek, javításuk megtörténjen még az első felhasználói letöltések előtt.

Innováció, fejlődési potenciál és rugalmasság

Mivel egyes megoldásokon több, egymástól független csoport is dolgozik (pl.: drupal és Joomla CMS, vagy Postfix és Exim levelező szerver) a technológiai verseny kiélezettebb, mint a zárt forráskódú szoftverek esetén. A verseny eredményeként nem az árak csökkennek (hiszen már eleve ingyenes volt), hanem a funkciók számossága és sokszínűsége gyarapszik, amely a felhasználók számára nagyobb választási lehetőséget, és könnyebb integrálhatóságot jelent. A nyílt forráskódú megoldások esetén a definiált sztenderdek maximálisan követve vannak, ezzel segítve a külső, akár liszenszelt szoftverekhez történő integrációt.

A nyílt forráskódú szoftverek jellemzően hardver függetlenek, ebből kifolyólag pedig a skálázhatóságuk egyszerűbb. A növekvő üzleti igényeket így elegendő a megfelelő hardver infrastruktúra kialakítása szempontjából kiszolgálni.

Támogatás

Nyílt forráskód esetén a támogatás máshogyan működik, mint a zárt forráskódú alkalmazásoknál. Sokszor a projekt mögött nem áll egy fejlesztő cég, aki a felhasználók telefonjait vagy e-mailjeit fogadja. Emiatt fontos a nyílt forráskódú megoldás esetén olyan integrációs partner kiválasztása, amely képes az így keletkező űrt lefedni, szakembereivel kiszolgálni a szükséges támogatási igényeket. Mivel a nyílt forráskódú megoldásokat sok esetben független csoportok a szabadidejükben fejlesztik, megtörténhet, hogy időnként egy-egy szoftver programozói nem fejlesztik tovább a szoftvert, más területekkel kezdenek foglalkozni. Amikor más fejlesztők veszik kezükbe a szoftvert, s folytatják a projektet, mindez csak minimális fennakadást okozhat. Amennyiben nem kerül új kezekbe a fejlesztés, a képzett és felkészült integrátor partner tudja megkeresni azt az új megoldást, amely funkcionalitásában maradéktalanul lefedi az előzőt, és támogatni a vállalatot az átállásban.

A Nádor Rendszerház nyílt forráskódú portfóliójába olyan termékeket vett föl, amelyekkel hosszú ideje nagy számú felhasználó dolgozik, megbízható és stabil csapat fejleszti.

Költséghatékonyság

Természetesen az informatikai döntéseknek csak egy részét képezi a technológiai, funkcionalitásbeli választás. A végső lépésben a szervezet anyagi lehetőségei és tervei befolyásolják az új szoftver elindítását a vállalati infrastruktúrában.

A vállalatok számára az informatikai stratégia kialakításánál javasolt figyelembe venni, hogy az adott funkciót a közismert liszensz köteles megoldásokkal szemben el lehet e látni más, nyílt forráskódú szoftverrel. A kiválasztás során a fenti érveken túl javasolt figyelembe venni, hogy a nyílt forráskódú szoftverek jelentős része nem liszensz köteles, vagyis a szoftver használatáért nem kell fizetni. Belegondolva, hogy a vállalati informatika éves költségeinek nagy részét nem az új, hanem a meglevő elemek követésének és támogatásának a kifizetése teszi ki, mindez számottevő megtakarítást eredményezhet. A nyílt forráskód bevezetésénél tehát csak a szoftvert futtató hardver, illetve a telepítés és integrációs díj merül fel költségként – ami általában minden szoftvervásárlás esetén is jelentkezik.

Végül, ha a nyílt forráskódú szoftverek nem lennének képesek felvenni a versenyt a zárt forráskódú szoftverekkel, akkor sehol sem használnák őket nagyvállalati környezetben. Ennek ellenkezőjéről pedig számtalan példát láthatunk világszerte.

Mit várhat a Nádor Rendszerház szolgáltatásától?

 • Magas színvonalú, kompatibilis, az egyedi elvárásokhoz maradéktalanul igazodó megoldásokat
 • Megfizethető üzemeltetési költségeket
 • Jelentős költségek nélküli, gyors továbbfejlesztési lehetőséget
 • Az informatikai rendszerek minőségének általános javulását
 • Az informatikai rendszerek biztonságának mérvadó javulását
 • Függetlenséget a szoftvermonopóliumoktól
 • Hosszú távú költségcsökkentést
 • Egy megbízható, rugalmas cég háttértámogatását
.