Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Adatdióda

A döntéshozatali és vezetési folyamatok közös jellemzője az egyre növekvő információ igény.

A hatékony munka és így a siker záloga nagy mennyiségű adat gyűjtése, feldolgozása, tárolása és értékelése, amely az alkalmazott információs rendszerektől jelentős számú és változatos adatkapcsolat megvalósítását követeli meg. Másrészről mindannyian tudjuk, hogy az információ megfelelő védelme legalább annyira fontos követelmény, mint annak birtoklása és menedzselése.

E két jelentős feladat egyidejű, magas színvonalú és kockázatmentes megvalósítása a mai napig problémát okoz számos szervezetnél.

A hagyományos út nem mindig biztonságos

A legtöbb esetben az adatok védelmét szeparáció által kívánják megoldani, vagyis létrehoznak a mindennapi munkamenetet biztosító rendszerek mellett egy, a külvilágtól teljes mértékben izolált, információs rendszert, praktikusan számítógépes hálózatot. A két rendszer közötti adatáramoltatás jellemző módon manuálisan történik valamilyen adathordozó (pl.: CD lemez, USB memória) használatával. Sajnos ez a típusú megoldás soha nem biztosít valós idejű hozzáférést, ami pedig még fontosabb, számottevő biztonsági kockázattal jár!

A biztonságos adatáramlás kulcsa: az Adatdióda

Az említett probléma kiküszöbölésének vágya, illetve a lehető legmagasabb védelem kialakításának igénye hozta létre a hazai és nemzetközi piacon egyaránt forradalminak számító megoldást, az Adatdiódát.

Az Adatdiódát hazánkban a Nádor Rendszerház vette szárnyai alá azzal a céllal, hogy a hosszú évek óta sikeresen működő IT Biztonság Üzletágának szolgáltatásait teljesebbé tegye, s végre választ adhasson a különleges elvárásokkal rendelkező Partnerei számára is.

A Nádor Rendszerház olyan minősítésű eszközt keresett, amely nem csupán a gyakorlatban bizonyult kiválónak, hanem hivatalos akkreditációs szervezet által tanúsított módon is tudja biztosítani egy védett szegmens és egy publikus, nyílt hálózat közötti biztonságos adatáramlást.

Az Adatdióda ennek maximálisan eleget tesz, ugyanis többek között rendelkezik a ma elérhető legmagasabb Common Criteria EAL 7+ minősítéssel.