Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Wireless audit

A napjainkban egyre elterjedtebb a vezeték nélküli hálózatok alkalmazása, hiszen költséghatékonyan építhetőek ki, mindemellett pedig támogatják a mobil munkavégzést. A legtöbb hálózat azonban még mindig rendkívül sérülékeny.

Az audit a Wifi védelem kialakításának első lépése


A teljeskörű védelem megteremtéséhez mindenekelőtt el kell végezni a Wireless Auditot
, melynek során négy vizsgálati szempont szerint kerül felmérésre a vezeték nélküli hálózat:

  1. Authentikációs és authorizációs módok ellenőrzése
  2. Engedélyezett titkosítási módok ellenőrzése
  3. Nem engedélyezett wifi kapcsolódási pontok keresése
  4. Rendelkezésre állási vizsgálatok a performancia javítása végett

A vizsgálat általában a rendszer elemző átvilágításának, illetve az etikus hackelés módszerének alkalmazásával történik. Az Audit során a Nádor Rendszerház szakértői felmérik, beazonosítják a környező wifi eszközöket, megkülönböztetésre kerülnek a saját és az ún. „rouge" (idegen) eszközök. A sérülékenységeket felismerve, tesztelve elkészül egy jelentés, amely tartalmazza a feltárt hibák, működésbeli problémák orvoslására végrehajtandó intézkedéseket.

A Nádor Rendszerház évtizedes rendszerintegrátori tapasztalatára építve ezen felül feltárja a rendszer esetleges üzemeltetési és működési hiányosságait is, amelyekre szintén megoldási javaslatokat ad.