Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Betegfigyelő rendszer

A napjainkat sújtó járvány helyzet komoly terhet ró az egészségügyi szervezetekre. A fenntarthatóság, a biztonság és ellenőrizhetőség frontján most sokkal stabilabbnak kell maradni, mindeközben ember feletti energiákat kell mozgósítani a kórházak ápolási osztályain.

A stabilitás megtartásában, de főként növelésében kínál rugalmas, költséghatékony segítséget a Nádor Rendszerház ’Betegfigyelő rendszere’, melynek segítségével bonyolult és költséges beruházások nélkül megvalósítható és távolról is sikerrel menedzselhető az orvos-beteg és nővér-beteg kapcsolat az osztályokon.

Hogyan működik?

betegfigyelo

A ’Betegfigyelő rendszer’ kulcseszköze egy beépített mikrofonnal rendelkező 5Megapixeles kamera, amely egyszerre 2 ágy és környezete megfigyelésére is képes. A könnyű, kompakt kamera az ágy(ak) közelébe, a plafonra kerül telepítésre. A folyamatos monitoring alatt hangot és képet továbbít a nővér pultban lévő PC kliens felé illetve az ott dolgozó számára, aki állandó ellenőrzés alatt tarthatja az ápoltak helyzetét, akkor is azonnal tud reagálni, ha a beteg nem képes jelezni.

Hová érdemes telepíteni?

A rendszer könnyen beilleszthető a klinikai rutinba, tehát minden stratégiailag fontos, fekvőbeteg szakellátó kórteremben komoly támogatást nyújt, ahol:

 • akut problémákkal rendelkező betegek gondozása zajlik
 • fertőző betegeket kezelnek vagy figyelnek meg, ezzel is csökkentve a felesleges kontaktust
 • vagy túltelített fekvőbetegekkel foglalkozó osztályokra, ahol jelentősen egyszerűsíti az ellenőrzés metódusát és csökkenti idejét

Mit nyerhet a betegfigyelő rendszerrel?

 • Elsősorban időt és energiát a nővéreknek, orvosoknak, akik most az átlagosnál is komolyabb igénybevételnek vannak kitéve
 • Gyorsabb, hatékonyabb ellenőrzést
 • Beteggel létesített kontaktus optimalizálását
 • Rövid reakció időt
 • A monitoring szempontjából pontosan beazonosítható beteg, szoba, ágy, kórterem

A rendszer tartalma

 • 1 db beépített hangszóróval rendelkező monitor, melyet a nővérpultba állítanak
 • 1 db kliens PC, melyen fut a szobánként 1-1 (vagy akár több) kamerát összefogó monitorozó szoftver a betegfigyeléséhez (a szoftver, a billentyűzet és az egér ingyenes, a kliens PC tartalma!)
 • 1 db 5 Megapixeles kamera, mely beépített mikrofonnal rendelkezik a távoli helyzetfelismerés meggyorsítása érdekében

Mennyi minden rejlik ebben a kis kamerában?

 • 5 Megapixel felbontás, amely egy kórterem általános megfigyelésére alkalmas és tű éles képet nyújt a monitoring helyszínéről
 • Fix nagy látószögű beépített optika – 103 fokos horizontális / 76 fokos vertikális látószög, amely biztosítja a folyamatos automata fókuszt (még áramkimaradás után is). A fix optikának köszönhetően pedig nincs szükség karbantartóra és kizárható a kamera látószögének szabotálása is!
 • Beépített mozgásérzékelő PIR szenzor, a szobában emberi mozgásra jelzést ad (opcionális, kikapcsolható tulajdonság)
 • A beépített mikrofon (amelynek hatósugara a kamera 5 m-es körzete) segítségével könnyebben és gyorsabban felismerhető a kórtermi állapot távolról is, mely a szükséges beavatkozás előkészítésében nyújthat jó szolgálatot
 • A kamera alapvetően PoE, DC 12V vagy AC 24V tápellátással működtethető. A PoE tápellátásnak köszönhetően egyetlen kábellel kiépíthető a kórtermi megfigyelés a szobá(k)on belül

Fontos tudnivaló!

A Betegfigyelő rendszer önmagában nem végez felvétel rögzítést. A detektálás során kizárólag hangot és képet közvetít, de az adatokat nem tárolja, azonban igény szerint számos kiegészítő szolgáltatással bővíthető (pl; szerverháttér adatrögzítéshez, mozgásérzékelő, stb.), mi több, integrálható a már rendelkezésre álló CCTV rendszerbe is.

Kiegészítő szolgáltatásként elkészítjük a betegfigyelő rendszer adatkezelési tájékoztatóját!