Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Biztonsági hardening és monitoring

Amikor felépítünk egy új házat, természetes, hogy nem elégszünk meg ennyivel, mint egyik legfőbb értékünket igyekszünk folyamatosan karbantartani és a lehető legtöbb védelemmel felruházni az illetéktelen „látogatókkal" szemben. Megerősítjük a bejárati ajtót, szükség esetén berácsozzuk az ablakokat, biztonsági kamerát szerelünk fel, illetve biztosítást kötünk rá.

Az IT területén azonban gyakran szembesülhetünk azzal, hogy a legtöbb cég egy új szolgáltatás bevezetése vagy éppen egy új operációs rendszer, hálózati eszköz telepítése során a kiépítés, illetve installálás végeztével teljesen befejezettnek tekinti a fejlesztést. A ház analógiájával élve ez azonban azt jelenti, hogy a szél ugyan már nem fúj be és kényelembe helyezhetnénk magunkat, de bárki betörhet egy csavarhúzó és némi ügyesség segítségével anélkül, hogy ennek a gondolata felmerülne bennünk.

A Nádor Rendszerház szakemberei segítenek feltárni a kiépített rendszerek hiányosságait, kiskapuit és megelőzni az anyagi, illetve presztízs veszteségeket. A biztonsági szempontokat előtérbe helyezve átvizsgálja a telepített szolgáltatások, operációs rendszerek és a hálózati aktív eszközök (switch, router, tűzfal) konfigurációját. Felhívja az ügyfelek figyelmét a kockázatosnak ítélt beállításokra, és javaslatot tesz ezek módosítására, a konfigurációk megerősítésére, ezáltal megkeményíti a rendszert biztonsági szempontból.

Ahhoz azonban, hogy a rendszerünket a megfelelő biztonsági szinten tartsuk, nem elégedhetünk meg az egyszeri felülvizsgálattal, hiszen ahogyan egy ház is folyamatos karbantartást és javítást igényel, a már megvizsgált beállítások időszakonkénti ellenőrzése, módosítása is elengedhetetlen. A Nádor Rendszerház sok éves üzemeltetési tapasztalattal rendelkező szakértői monitoring rendszerek, folyamatba épített kontrollok segítségével felügyelik, karbantartják és ezáltal fenntartják a megteremtett biztonságot.