Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Biztonsági kamerarendszerek

Biztonsági kamera rendszer segítségével személyes jelenlét nélkül felügyelhetőek ipari, intézményi és kereskedelmi objektumok, közterületek. Az IP alapú technológia segítségével költség-hatékonyan kísérhetőek figyelemmel munkafolyamatok, dokumentálhatóak és archiválhatóak biztonsági szempontból fontos események. Cégünk első sorban az IP alapú kamera rendszerek kiépítéséhez szükséges mikrohullámú gerinc hálózat kiépítésére szakosodott, mely területen nagy tapasztalattal és számos referenciával rendelkezik. Ezen rendszerintegrátori tevékenység mellett az elmúlt évek során IP kamera rendszerek forgalmazását is megkezdtük, több a piacon már jól ismert termék mellett az Airlive termékeit is forgalmazzuk.

Térfigyelő rendszerek kiépítéshez gyors és megbízható adatátviteli rendszerként a Cambium Networks mikrohullámú rendszerét ajánljuk.

A Cambium Networks adatátviteli rendszer előnyei az IP alapú kamera rendszerek esetében

  • Bizonyított megbízhatóság: Stabilabb, mint bármely WLAN eszköz. Több mint 100 országban építettek ki IP alapú hálózatokat Cambium Networks eszközökkel.
  • Rugalmas konfiguráció: A Cambium Networks vezeték nélküli szélessávú rendszerek sokféle konfigurációs megoldást támogatnak, amelyek magukba foglalják a pont-pont vagy pont-multipont topológiájú rendszerek kialakítási lehetőségét.
  • Gyors telepítés: A vezetékes rendszerekkel ellentétben a Cambium Networks eszközök telepítéséhez szükség kábelezési munka kimerül a tápvonal biztosításában, a nagy távolságú adatátvitelt a mikrohullámú eszközök biztosítják.

A rendszer az alábbi elemekből épül fel:

  • IP kamerák
  • Vezetékes vagy vezeték nélküli hálózat
  • Digitális rögzítők
  • Video szerver management szoftver

IP kamerák

Az IP kamerák rögzítik és továbbítják az élő képeket közvetlenül az IP hálózaton keresztül (pl. LAN/intranet/internet). Az IP kamerák sokrétű megoldást és tömörítési szintet biztosítanak. Lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy távoli megfigyelést végezzenek, igény esetén pedig a telepített kamerák távvezérlésére is van lehetőség ( zoom, kamera forgatás ) Alkalmazástól függően elégséges lehet egy WEB böngésző felület, valamint egy általános számítógép biztosítása, mely segítségével bárhol és bármikor nyomon követhetőek az események. Az IP kamera rendszerek kiváló minőségű digitális képek készítésére alkalmasak, amelyek tárolása, exportálása, a rögzített felvételek visszakeresése IP alapokon egyszerűen megvalósítható. Bizonyos IP kamerák progresszív letapogatási technológiát alkalmaznak, mely csökkenti a mozgásból származó elmosódást és élesebb képet szolgáltat a gyorsan mozgó tárgyakról is. Az IP alapú rendszerek rugalmasan bővíthetőek.

Vezetékes vagy vezeték nélküli hálózat

A rendszer kiépítése mind vezetékes, mind vezeték nélküli IP hálózat igénybevételével megvalósítható. A Nádor Rendszerház elsősorban a vezeték nélküli megoldás megvalósítására koncentrál, mivel nagy terület lefedését szolgáló vezeték nélküli IP alapú megfigyelő rendszerek telepítése gyors és alacsony költségek mellett kivitelezhető.

Digitális rögzítők

Biztonsági kamera rendszerek telepítésekor érdemes előre megtervezni, hogy mekkora kamera mennyiség szükséges a védendő vagy felügyelni kívánt objektum biztosításához. Amennyiben a kamera szám nem haladja meg a 16 - ot, érdemes DVR ( digital video recorder ) vagy NVR ( network video recorder ) eszközök beszerzése mellett dönteni, mely digitális adatrögzítők segítségével költséghatékony módon lehet a kamera képeket menedzselni. Ezen eszközök alkalmasak a videó felvételek tárolására, archiválására, a felvételek visszajátszására, illetve exportálására is - USB porton vagy DVD író modulon keresztül.

Video management szerver és szoftver

Szerver alapú video management rendszer lehetővé teszi a kameraszám korlátlan bővíthetőséget, a tetszőleges helyen lévő rendszer elemek (kamerák, szerverek, munkaállomások, stb.) távoli menedzselhetőségét, a rendszerre kiterjedő felhasználói jogosultságok beállítását, többcélú felhasználói kört. Igény esetén az IP alapú kamera rendszerek integrálhatóak beléptető- tűz- és riasztó rendszerekkel közös biztonsági alkalmazásként.