Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

III. IT Biztonsági szakmai nap

ITB2009szn5 smallA Nádor Rendszerház immáron 3. alkalommal rendezte meg IT Biztonság szakmai napját, 2009. május 5-én, a budapesti Hotel Heliában.

.

Az „IT Biztonság jelene és jövője - Megoldások a legújabb kihívásokra" című konferencia legfőbb céljául tűzte ki, hogy a legmodernebb eszközök és szolgáltatások bemutatásán keresztül választ adjon számos olyan informatika biztonsági problémára, amely a mai nehéz gazdasági helyzetben még fokozottabban jelen van.

A rendezvény kiemelt figyelmet fordított az IT Biztonság nemzetközi és hazai felméréseiből jól körvonalazódó problémakörökre, mint például az adatszivárgás, adatlopás elleni védelem, a törvényeknek való megfelelőség, valamint a humánbiztonság. A szakmai nap előadói felhívták a figyelmet arra is, hogy mindenképpen fel kell készülniük a vállalatoknak az üzleti hírszerzés és az ipari kémkedés erősödésére, a kártékony programokon túl pedig a hackercsoportok fokozódó támadásaira. A megfelelő védelem kialakításához tisztában kell lenni az adott szervezet gyenge pontjaival. A Nádor Rendszerház szakértői ehhez az etikus hackelés, illetve a sérülékenységi vizsgálat elvégzését javasolták, amelyek képesek feltárni az infrastruktúra támadható részeit.

A résztvevők nem csupán betekintést nyertek abba, milyen támadásokkal kell napjainkban szembenézniük, hanem egyúttal kiváló, újszerű megoldásokat is kaptak a mindenre kiterjedő IT biztonság megvalósításához.