Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

A rendszer komponensei

Data Diode Device (IL-DDD)

A rendszer alapeleme. A dióda biztosítja a fizikai szeparációt és a garantáltan egyirányú kommunikációt. A berendezésen belül egy optikai adó-vevő pár továbbítja a jeleket egy légrésen keresztül. A megoldásból adódóan semmilyen galvanikus kapcsolat sincs a két csatlakoztatott hálózat között. A optikai adó-vevő pár kizárólag az egyik irányba működik, így megvalósítva a garantáltan egyirányú kommunikációt. Önállóan a dióda nem alkalmazható. Működéséből adódóan a hagyományosan alkalmazott „ARP" alapú és un. kézfogást igénylő protokollok nem működnek a diódán keresztül. Az említett protokollok számára a diódához mindkét oldalon csatlakoztatott dióda szerverek biztosítják a kommunikációhoz szükséges protokoll funkcionalitást.

File Transfer Application (IL-FTA)

Fájl átviteli alkalmazás. Szoftver, amely az adatdiódával együttműködve biztosítja fájlok biztonságos módon történő átemelését a forráshálózatból a célhálózatba. A szoftver a dióda szervereken fut. A fájlok átvitele történhet eseményvezérelten, vagy időzített rendszerességgel. Az alkalmazás integrálható külső tartalomszűrő és/vagy vírusirtó megoldással.

Data Forwarding Application (IL-DFA)

Adatfolyam továbbítás. Az adatdiódával együttműködő szoftver. TCP és UDP adatfolyamokat továbbít a forrás- és a célhálózatok között. Az adatfolyam lehet például biztonsági kamerák képe, hangrögzítő adata, hírcsatorna (RSS) jellegű folyam, vagy syslog folyam. Valós idejű és alacsony késleltetésű továbbítást biztosít. Naplózási és eseménykövetési képességekkel rendelkezik.

Email Transfer Application (IL-ETA)

Email továbbítás. A diódával együttműködve biztosítja az email forgalom továbbítását a forrás és cél hálózat között. A védett és nyílt hálózatok SMTP szerverei között biztosít kapcsolatot. Segítségével a szabványos módszerekkel lehet garantáltan egyirányú elektronikus levelezést megvalósítani. Képes együttműködni tartalomszűrökkel és vírusirtókkal és kiterjedt audit és naplózási képességekkel rendelkezik.

Clipboard & File Transfer Application (IL-CFT)

Vágólap kezelő. Az adatdiódával együttműködve biztosítja a „Másolás/Beillesztés" típusú műveleteket. A nyílt hálózat egy számítógépéről képes a vágólap tartalmát a védett hálózat egy számítógépére eljuttatni biztonságos módon. Windows, Solaris, és Macintosh Operációs rendszerekkel működik együtt. Saját, egyszerűen használható „DropBox" felületet nyújt a felhasználónak a másolási feladatok végrehajtására. A „Keyboard Switch" megoldással együtt használva, a nyílt hálózatból a védett hálózatba történő „Másolás/Beillesztés" egy konzolról, teljesen transzparens módon történhet. Képes együttműködni tartalomszűrökkel és vírusirtókkal és kiterjedt audit és naplózási képességekkel rendelkezik.

Keyboard Switch (IL-KBS)

Monitor és billentyűzet átkapcsoló. A diódával együttműködve biztosítja a védett hálózat egy felhasználója számára a nyílt hálózat alkalmazásainak elérését. Ez a rendszer volt a dióda fejlesztésekor az elsődlegesen preferált célalkalmazás. Vékony-kliens technológián keresztül lehetséges a két eltérő minősítésű rendszer alkalmazásainak kezelése egyetlen terminálról. A billentyűzet átkapcsoló a diódához hasonló hardveres megoldásokon keresztül biztosítja a kapcsolatot a két szegmens között. A munkamenetek terminálhoz eljutó adatai továbbra is a diódán keresztül jutnak el a védett hálózatba. Bármilyen, már meglévő munkaállomáson használható, amely képes az X protokoll kezelésére. Windows és Linux rendszereket is támogat, valamint egy diódán keresztül több független átkapcsoló is használható.