Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Nádor Rendszerház - Hungary Business & Style

Hungary Business & Style (Business Pages), 2007. november-december

Nádor Rendszerház

Alig több mint másfél évtizeddel ezelőtt indult útjára a Nádor Rendszerház története. Akkoriban a tulajdonosok, négy számítástechnikai szakember, a cég jövőbeni feladatai között megfogalmazták, hogy tevékenységükben professzionális, nagy megbízhatóságú berendezések rendszerintegrációjával foglalkoznak majd a számítástechnika és a vezeték nélküli kommunikáció területén.

Filozófiájuk, mely több vonatkozásban eltért a 90-es évek, sőt napjaink átlagos vállalkozói szemléletétől, mint az elmúlt évek igazolják, a siker felé vitte a céget. Már önmagában a cégnév választása sem volt véletlen. A mai napig divatos, idegen hangzású elnevezések helyett a Nádor Rendszerház nevet választották, utalva arra, hogy egy száz százalékosan magyar tulajdonú cégről van szó.

A jó kezdet pedig már az induláskor sikert hozott. Hiszen a cég alapítói olyan neves világmárkákat képviselő gyártók partnerei lettek, mint a Compaq, az IBM, a HP, a Novell, a Microsoft, vagy a Motorola. A vállalkozás húsz foglalkoztatottal, főként számítástechnikai és telekommunikációs szakemberrel indult. Megcélzott vevőköre kezdetekkor főként az államigazgatás területe, valamint a 90-es évek első felében még nagy számban létező hazai nagyvállalatok voltak. Amennyire a sikerhez kell, olyan mértékben valószínűleg a szerencse is melléjük szegődhetett, mert akkoriban a számítástechnikai és telekommunikációs robbanás idején, ma nagy piaci versenyben, sikerült nagyon kedvező szerződéseket kötniük. Sőt, a kezdeti időszakban már bizonyított professzionalitás és megbízhatóság hosszú távon visszaigazolta, hogy jó úton járnak, ugyanis az első szerződött partnerek között többen ma is a Nádor Rendszerházzal dolgoznak, még úgy is, hogy többnél fúziókra, átalakulásokra, tulajdonosváltásra került sor. A cég sokéves partnerei között még ma is jegyzi egyebek mellett a HP-t, az IBM-et, a Fujitsu Siemens-t, Microsoftot, a Novell-t és a Motorolát.

Ügyfeleik többsége is megmaradt, mely ma főként az államigazgatásból, kórházakból, és az időközben átalakult régi és új céges kapcsolatokból tevődik össze.

Az időközben megváltozott piaci környezetben az ügyfélközpontúságban rejlő tradicionális üzleti szemlélet, a versenyben mindig megtérült. A Nádor Rendszerház kiemelt figyelmet fordított üzleti partnereire, továbbra is a megbízhatóság erősítésére, magas szakmai színvonalra helyezte a hangsúlyt mind a szállítás, mind a rendszerintegráció, mind a szerviztevékenység terén. Törekedett arra, hogy maga szervizelje az általa kiszállított és beépített berendezéseket. A piaci elvárásokhoz való rugalmas alkalmazkodás során a teljeskörű üzemeltetésre való törekvés, valamint az archiválás területén jelentős lépéseket tettek. Olyan szolgáltatási csomagokat hoztak létre és kínálnak, amelyek az adott területen az ügyfelek teljeskörű kiszolgálását biztosítják.

Az államilag központosított közbeszerzés megjelenésének kezdeti időszakától fontos piaci tényezője a Nádor Rendszerház, mind a meghirdetett számítástechnikai, irodatechnikai pályázatok egyik kiválasztott szállítója, mind beszállító. Az európai uniós pályázatok számának növekedésével várhatóan az olyan felkészültségű vállalkozásoknak, mint a Nádor Rendszerház növekszik szerepük mint önálló pályázóknak és úgy is mint a pályázó cégek segítő, beszállító partnerének.

A cég elmúlt, első 15 éve töretlen fejlődést mutat, az árbevétel fokozatosan nőtt, az elmúlt esztendőben az 5 milliárd forintot forgalmazott. Ezt az eredményt a kezdeti húszról mára már 70 dolgozóra gyarapodó létszámmal érte el. Jelentős új üzletágakat sikerült beindítaniuk. A piaci igényeknek megfelelően fontos lépéseket tettek a szoftver fejlesztési tevékenység területén, mely a szoftver illesztésen túl a komplett rendszer szállításáig terjed.

A vonalkód üzletágunk is komplex szolgáltatást kínál megrendelőiknek, akik főként a kereskedelem, az államigazgatás területéről jelentkeznek. Törekednek a teljeskörű eszközszállításra, dolgoznak szoftver fejlesztéseken, hangsúlyt fektetnek a rendszerintegrációra és a megbízható üzemeltetésre. Vonalkód technikában például, a már meglévő és működő rendszer továbbfejlesztésén dolgozva, rádiófrekvenciás azonosítás irányába végeznek szakmai vizsgálatokat.

Az irodatechnikai alkalmazások területén is megindult a régi analóg technika felváltása új, multifunkcionális berendezések alkalmazása felé. Ezen a területen is számos kedvező ajánlatuk van partnereik számára. Ilyen azon kihelyezett berendezések szállítása (például a nyomtatás, fénymásolás esetén) ahol a Nádor Rendszerház teljeskörű szoftvert biztosít, a szolgáltatást igénybevevő cég pedig lapköltség szerinti elszámolással fizet. Így az adott cégnek nem szükséges komoly beruházás keretében megvásárolni az irodagépet, vagy a komplett informatikai rendszert, mivel lehetőséget biztosítanak teljeskörű informatikai rendszerek outsourcing keretében történő igénybevételére, üzemeltetésére.

Telekommunikációs tevékenység terén a Nádor Rendszerház kezdetben személyhívókat, rádiókat forgalmazott illetve ezekből integrált rendszereket értékesített. Ma a hagyományos helyett új digitális rendszerek szállításában is szerepet vállalnak mind rendszerintegrációban, mind szoftverfejlesztésben.

Ma, ha a piaci környezetben gondolva kellene meghatároznunk a cég helyét, azt mondhatnánk, hogy a Nádor Rendszerház a hazai tíz legnagyobb rendszerintegrációs cég egyike. Stabilan fejlődik, gyarapszik a vagyona. Az alapítók közül ketten még ma is a vállalkozás élén dolgoznak, az induláskor foglalkoztatott dolgozói létszámnak, a mai hetven dolgozónak a háromnegyede, még ma is itt van. A hazai térhódítás után, az országhatáron kívülre tekintve egyelőre Romániában és Szerbiában, - de már külföldi képviseletet nyitott. A hazai piaci viszonyok között szerzett tapasztalatai után az itthoni eredmények tükrében talán megelőlegezhetjük, hogy a Nádor Rendszerház külhoni megmérettetése sem lehet sikertelen…