Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Nádor - Előlépteti a Compaq és Novell

Monitor - Piac rovat, 1994. szeptember 6.
A szlogenje szerint a „nemes elektronika” szolgálatába szegődött Nádor Rendszerház várhatóan megkapja a Compaq-tól a „system partner” státust, ami előrelépés a mostani viszonteladói besoroláshoz képest. Ugyanakkor a Novell szintén tervezi s Rendszerház előléptetését „system house”-zá. Erről tájékoztatott Szamosközi Zoltán, a cég egyik vezetője, elmondva, hogy az induláskor meghirdetett strítégiájuk beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

.

A rendszerintegrációs tevékenységet képzett és tapasztalt szakemberek végzik, s a Rendszerház által ajánlott hardver – Compaq számítógépek, Hewlett-Packard lézernyomtatók, Mannesmann-Tally sornyomtatók -, valamint a hálózatokhoz a Novell operációs rendszere minőségi megoldások kialakítását teszik lehetővé.

1992 őszén alakult meg a Nádor; első teljes évében, 1993-ban 210 millió forintos forgalmat bonyolított le. 1994-re a tervek szerint 50 százalékos növekedést kell elérnie. Erre minden esély megvan – állítja Szamosközi Zoltán, aki szerint a Rendszerház eddig időarányosan teljesítette az idei tervet.

Sikereket ér el a vállalkozás a telekommunikációban is. A vezeték nélküli távközlésben a Motorola és a Maxon képviselőjeként lokális rádiós és személyhívó rendszerek létesítésére vállalkozik. A budapesti kórházak 80 százalékában, valamint számos vidéki gyógyintézetben működik a Nádor által létesített kommunikációs hálózat.

Sikerrel zárult a közelmúltban a cég által létrehozott Összbudapesti Egészségügyi Telekommunikációs Rendszer három hónapos próbaüzeme. A nádorosok szerint a 20 egészségügyi intézmény legfontosabb munkatársainak elérését lehetővé tevő, több száz elemből álló rádiós és személyhívó rendszer kategóriájában régiónk legnagyobb kiterjedésű polgári célú rendszerének tekinthető. Nem csupán a fővárosban, hanem annak 50 kilométeres sugarú körzetében is üzeneteket kaphatnak az intézmények orvosai, munkatársai. Rádiós modem alkalmazásával a rendszer számítógépes adatátvitelt is lehetővé tesz, ami példa arra, hogy a Nádor kész kombinált megoldásokat nyújtani.

Mester Sándor