Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Nádor - Országos hatáskörrel

Monitor, 1995. május 7.
A Nádor Rendszerház lett a PSI printerek kizárólagos disztribútora a Magyarországon – tudtuk meg azon az április 26-i bemutatón, ahol a Printer Systems International GmbH értékesítési főnöke, Christoph Friedrich mutatta be a nyugat-európai piacon, az adott gyártmányszegmensben 38%-os részesedést elért nyomtatókat.

.

A PSI három évvel ezelőtt alakult Németországban, a Philips printereket gyártó részlegét kivásárolva és önállósítva, s azóta 150 ezer nyomtatót sikerült eladniuk. Berendezéseiket a gyors, de ugyanakkor szép, nagy volumenű nyomtatási igények kielégítésére fejlesztik, ezekre leginkább a bankokban, kormányhivatalokban és nagyobb gyárakban, intézményekben lehet szükség, többnyire hálózatos, sokszor csöppet sem homogén számítástechnikai környezetben. A Nádornál úgy vélik, a PSI nyomtatócsaládja hiányt pótol a magyar piacon még akkor is, ha egyébként mind a mátrix-, mind a lézernyomtatók terén óriási kínálattal találkozhatunk itthon. A PP sorozat 24 tűs nyomtatói 500-750 oldalt nyomtatnak óránként halkan, extra lapkezeléssel (a leporelló mellett vagy egy hármas lapadagolót – boríték, levélpapír, céges papír – vagy egy másik fajta leporelló adagolót és beépített vágógépet is kaphat a felhasználó). Ethernet, Token Ring, Twinax vagy Coax hálózatokba egyaránt integrálhatók. A PSI mátrixnyomtatókat extra lednyomtatók egészítik ki, amelyek leporellót is kezelnek, illetve a vágott papírra 30-40 oldal/perc sebességgel, kis önköltséggel, akár kétoldalasan is képesek nyomtatni, 200 ezer oldal/hó teljesítményt nyújtva.

A Nádor és a PSI disztribúciós megállapodása az idei CeBIT-en született, ennek értelmében a Nádor Rendszerház a PSI teljes termékskáláját forgalmazhatja Magyarországon. A nyomtatókat részben közvetlenül, részben szerződött dealereken keresztül értékesítik, köztük olyan neveket találunk, mint a Flag, a Traco és a Humansoft – akik Oki disztribútorok – valamint a Cobra, a D.Com, az Euronet, a Kesh, a KFKI Direkt, a Kventa, a Modus, a Rolitron, a Systrend és a Szintézis.

A „nemes elektronikára” szakosodott Nádor harmadik éve tevékenykedik a hazai piacon, első évben 210 milliós forgalmat bonyolítottak, amit tavaly 80%-kal sikerült növelniük. Ami az arisztokratikus kínálatot illeti, a „kutyabőrön” olyan címeket olvashatunk, mint a Compaq System Reseller, Novell System House, Mannessmann-Tally disztribútor, HP dealer, Motorola és Maxon disztribútor (személyhívók, kézi rádiók). A magyarországi system integrátorokat rangsorolni bátor Budapest Business Journal tizes toplistáján is szalonképesnek bizonyultak.