Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Házon belül a Nádor

Heti Chip - Üzlet rovat, 1995. március 2.
Egy éve a Nádor Rendszerház életében még a számítástechnika volt a meghatározó: 210 millió forintos forgalmuk 85 százaléka származott ebből az üzletágból, ám a tulajdonosok már akkor a telekommunikáció előretörését jósolták.

.

Valóban megtörtént az áttörés, tudtuk meg Szamosközi Zoltántól, a Nádor egyik igazgatójától, ugyanis a személyhívó és rádiós rendszerek részesedése ma már meghaladja a rendszerház forgalmának egyharmadát. Az egy év alatt megduplázódott forgalomban négyszeresére nőtt, 100 millió forint fölé emelkedett a telekommunikációs ágazat bevétele.

Mint ahogy arról tavaly lapunkban is beszámoltunk, elkészítették Kelet-Európa legnagyobb zárt rendszerét, a budapesti személyhívó rendszert, amelyen keresztül a Lánchíd körül 50 kilométeres körzetben 17 kórház dolgozói elérhetőek. A kórházak szakembereit általában korábban is értesíteni lehetett az intézményeken belül, ezeket a helyi hálózatokat integrálta a Nádor. A hálózatokhoz Motorola eszközöket szállítanak, amelyek egyirányú kapcsolatot tesznek lehetővé. A kiegészítő rendszert Maxon kézirádiókkal oldották meg, amelyek kétirányú kapcsolatra és számítógépes adatátvitelre is alkalmasak.

A Parlamentben ugyancsak a Nádor által szállított rendszer üzemel, és említhetnénk a BM-et vagy az ÁVÜ-Hungalu Székházat, ahol a közelmúltban fejezték be a telepítést. Az államigazgatási referenciákon kívül a Nádor Rendszerház által tervezett és telepített, vezeték nélküli helyi távközlési megoldásokat használják szállodák (Hotel Marriott, Atrium Hyatt), gyárak (Tungsram, EGIS, Globus), építő-szerelő cégek (Strabag Hungaria, MÁV Járműjavító), sőt van már banki alkalmazás is.