Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Repül a hajó

Piac, 1993. október 26.
„Öröm ezen hajón szolgálni” – mondja Szamosközi Zoltán, a Nádor Rendszerház egyik igazgatója és tártulajdonosa. Egyéves születésnapját ünnepli a napokban az a vállalkozás, amelyet lapunk idei 18. számában úgy mutattunk be, mint új hajót a számítástechnika háborgó tengerén.

.

A nádorosok szerint a hajó repül: az 1993-ra tervezett 180 millió forintos árbevétel teljesülhet, az első nyolc hónapban már összejött 100 millió. Azt is sikerült elérni, hogy a minőségi eszközök (Compaq, ALR, Hewlett-Packard, Mannesmann-Tally) forgalmazása és a hozzáadott érték (hálózatok létesítése, szoftver, szerviz, oktatás) legyenek az árbevétel fő forrásai.

Egy induló vállalat esetében a forgalom mellett hasonlóan lényeges a referencialista, amely azt hivatott mutatni, hogy a megrendelők mely köre ismerte el a cég kvalitásait. A Nádor Rendszerház vezetői szerint e lista igen kedvező képet fest vállalkozásunkról, hiszen egyebek között a Külügyminisztérium, a Generali Budapest Biztosító, a Polgárbank, a Fővárosi Illetékhivatal, a Csemege Julius Meinl, a Jáhn Ferenc Kórház, az ÁVÜ, a Gazdasági Kamara, a Chinoin, a Dunaferr és a Kapsch Telecom is megrendelőjük lett.

A nagy sebességű nyomtatás és sokszorosítás a Nádor egyik specialitása. A Mannesmann-Tally 450-1400 sor/perces sornyomtatói mellett megkezdték a Microplex 30-130 oldal/perc sebességű ionnyomtatóinak és a japán Riso 130 oldal/perces sebességű nyomtató-sokszorosító sorozatának, a Risographnak a forgalmazását. Ez utóbbi iránt nyomdákból, iskolákból, nagyobb intézményekből és pártközpontokból várható érdeklődés – vélik a nádorosok.

„Egyelőre nincs áttörés a telekommunikáció terén” – mondják, noha a budapsti kórházak többségében már az általuk telepített Motorola személyhívórendszer működik, és időközben kidolgozták a kórházak közötti kommunikációt megteremtő rádiós rendszer tervét, amellyel az orvosok Budapest területén azonnal elérhetők lehetnének.

A Nádor mobil rádiós rendszereit használják több gyárban, bankban és járműjavítóban (EGIS, Postabank, MÁV). A cég viszontforgalmazói hálózata újabban a Tritonnal, a Cobrával és a Budawoxszal bővült.

Mester Sándor