Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

A tizenkettedik a COMPAQ dealer

Heti Chip - Üzlet rovat, 1993. március 25.
Ma még fehér hollónak számít, ám reméljük, egyre gyakrabban találkozhatunk a magyar számítástechnikai cégek között olyannal, amelyik magyar nevet választott magának. Egyike a keveseknek az október óta működő Nádor Rendszerház, amely már számos rangos hardvergyártóval kötött disztribútori, dealeri szerződést. Kínálatában megtaláljuk a Compaq, valamint az XLR számítógépeket, a HP és Mannesmann nyomtatókat, a Panasonic telefonokat és központokat, a Motorola személyhívókat, továbbá a Novell termékeit – de még folytathatnánk a sort.

.

A cég számítástechnikai, távközlési és irodaeszközökből álló rendszereket tervez, telepít, számítógépek karbantartásával foglalkozik. Hogy ez utóbbi tevékenységet mennyire komolyan veszik, azt mutatja, hogy a tízfős cégnek éppen a fele, öt szervizszakember látja el a munkát – a magyar piacon ez szokatlan arány. Három vidéki társasággal is együttműködnek: Debrecenben, Pécsett és Győrött vannak kirendeltségeik. Ráadásul a szakemberek nem akármilyen képesítéssel látják el munkájukat, az első hónapokban Bécsben, illetve Münchenben vettek részt továbbképzésen.

Hardvereszközökön kívül csak hálózati, illetve polcról levehető szoftverek szerezhetők be náluk, ám több szoftveres céggel kötöttek „véd-dac” szövetséget, egy-egy projektre ezek közül a témához leginkább hozzáértővel társulnak.

Hangsúlyos helyet foglalnak el a cég életében a Motorola helyi személyhívó rendszerei, kis helyi antennával, központtal – több kórházban telepítenek ilyeneket. Ez a terület képviseli nagyobb piaci lehetőségeivel a jövőt, de a hagyományok és a kapcsolatok miatt ma még a számítástechnika az erősebb – mondta Bánlaki István ügyvezető igazgató. Mint megtudtuk, a létszámot a jövőben sem növelik lényegesen: a vevőkkel való közvetlen kapcsolatot ugyanis a későbbiekben sem akarják elveszíteni.

Szekeres Zsuzsa