Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

hírek, akciók

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

RFID és vonalkód a gyártósor leállása ellen

Egy autóalkatrész gyártó azzal a kéréssel fordult a Nádor Rendszerházhoz, hogy a gyártás során az emberi figyelmetlenség és hibák okozta fennakadások kiküszöbölésére találjon megoldást.

A gyártás során össze kell hangolni két cég munkáját. Többször előfordul, hogy nem a megfelelő ülés kerül az autóhoz vagy összekeverednek az ülések, emiatt leáll a gyártósor. Minden perc leállás súlyos kötbért vont maga után.

A megoldás

A Nádor legfőbb feladata a kocsikon tárolt termékek (ülések) helyes sorrendjének ellenőrizhetővé tétele, valamint a sorrend megtartásának hatékony elősegítése volt. Olyan RFID és vonalkód technológián alapuló rendszert javasolt mindehhez, amely lehetővé teszi az egyedi azonosítóval ellátott termékek sorrendjének kontrollját egy adatbázisban előre eltárolt információk alapján. Az ülések szállítására alkalmas kocsikra RFID tagek kerülnek, amelyek segítenek pontosan nyomon követni a termékek útját (éppen melyik ellenőrző zónában vannak). Az üléseket pedig vonalkódok segítségével azonosítjuk.

Emellett a rendszer kialakítható úgy is, hogy képes legyen logolni a feladatokat végzők fontos lépéseit (ki, mennyi időre állította le az ellenőrzést).

A rendszer felépítése

kep1

 

PC

Egy, a vezérlőprogram futtatására dedikált gép. Operációs rendszere Windows XP.

A depók állapotát a monitoron jeleníti meg. A termékek, kocsik ellenőrzését az SQL szerveren tárolt adatok segítségével végzi. (Tárolt eljárásokon és nézettáblákon keresztül kapcsolódik a már meglévő rendszerhez.)

Monitor

A depók állapotát mutatja. A különböző állapotban (betárolt, aktuális, következők) lévő termékek jól megkülönböztethetően jelennek meg. Mindkét depó egy képernyőn, egyszerre látszik.

kep2

A kép a monitoron megjelenő adatokat mutatja. Főbb elemei:

  • menüsor
  • depók
  • betárolt termékek
  • aktuális termék
  • következő termékek

Sorvezérlő

Vezérli a kapukat, fényoszlopot.

Olvassa a kulcsos kapcsoló állapotát.

Továbbítja a szkenner(ek) és az RFID vezérlő által begyűjtött adatokat a PC-nek. A sorvezérlőkön keresztül figyeli a kocsik mozgását és vezérli a kapukat és a fényoszlopokat.

 

Sorvezérlő felépítése

kep3

 

Rendszer működése

A termékek tárolása egy depóban történik, ahol ezek sorrendje már nem változtatható. Ennek biztosítására mágneses reteszeket alkalmazunk. A termékek egyedi azonosítása vonalkóddal történik, valamint az ezt szállító kocsikat RFID taggel látjuk el és rendeljük hozzá a vonalkódot.

A pneumatikus reteszek, valamint a fénytorony vezérlése PLC-vel történik, ami a szerverrel MODBUS TCP kommunikál.

Az RFID kapuk feladata érzékelni, hogy egy kocsit toltak az ellenőrző szakaszba és a leolvasott tag tartalmát a szerver számára elküldeni. Az RFID olvasók, valamint a vonalkód olvasó hálózaton keresztül csatlakozik a szerverhez. Ha a vonalkód a sorrendnek megfelelő, akkor a szerver jelzést ad a PLC-nek, hogy a pneumatikus retesz nyitható. Ha a kocsi a tárolási szakaszba ért, az RFID olvasó jelet küld a szerverre, az pedig a PLC-nek és a retesz bezárul.

 

kep4

 

Az eredmény

  • a rendszer a felesleges leállások kiküszöbölésével jelentős kiadásoktól mentesíti a gyártót
  • az ellenőrzési folyamat pontos és nyomonkövethető lett, így a gyártás gördülékenyebbé, hatékonyabbá vált
  • ellenőrizhetőbb a feladatokat végzők munkája, számon kérhetőek a hibák
  • 1 perces leállás költsége fedezheti a rendszer kiépítésének költségeit