Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

hírek, akciók

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Elnyertük a LEGJOBB REFERENCIA PROJEKT 2013 díjat

dijBüszkék vagyunk rá, hogy az idei ITBN Konferencián a Nádor Rendszerház újabb elismeréssel gazdagodhatott. A hazai legnagyobb Web Application Firewall projekt sikerének elismeréseként Gombos Tibor, a Nádor ügyvezető igazgatója, a LEGJOBB REFERENCIA PROJEKT 2013 díjat vehette át a rendezvény szervezőitől.

A Nádor Rendszerház a 2012-es évben a hazai szervezetek közül az egyik legnagyobb informatikai rendszerrel (több ezer felhasználó, több száz háttérintézmény, melyeket több száz szerver szolgál ki) rendelkező és üzemeltető szervezet számára valósította meg a web alapú szolgáltatások és portálok védelmét.

E szervezet felismerte, hogy a tűzfalaknál alkalmazott jelenlegi technológia nem képes teljes biztonsággal megállapítani és felügyelni, hogy a http és https forgalomban érkező kérés kártékony kódot, rosszabb esetben a rendszer sérülékenységére irányuló támadást tartalmaz. Úgy döntöttek, hogy az általuk üzemeltetett több mint 100 web szolgáltatás és portál védelmét, valamint terhelés megosztását speciális appliance eszközzel valósítják meg. A választásuk a Barracuda Web Application Firewall és Load Balancer eszközére esett, a rendszer kiépítését és bevezetését pedig a gyártó gyémánt minősítésű partnerére, a Nádor Rendszerházra bízták.

A Nádor gyártói minősítéssel rendelkező szakemberei - Kucsera László és Slezsák András - a logikai tervezést követően a meglévő hálózati infrastruktúrához a legjobban illeszkedő és a legkisebb átkonfigurálást igénylő kialakítást alkalmazva integrálták a redundáns, ezáltal magas rendelkezésre állást biztosító, eszközöket. A rendszer kialakítása során szem előtt tartották a korábban megfogalmazott igényeket, mint például a publikus IP címek minimalizálását, a terhelés csökkentését (SSL offload) és a redirection-t; valamint a biztonság fokozása érdekében a mutual authentication-t (kliens oldali tanúsítvány ellenőrzés, https kapcsolat kiépítése során). Az integráció időtartama a több száz szabály konfigurálásával és a szükséges dokumentációk elkészítésével együtt több száz mérnökórát vett igénybe.

 

A díjátvétel pillanatai: