Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

hírek, akciók

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Megoldás az Információbiztonsági törvény kihívásaira

securityTudta, hogy 2014. július 1. a határidő?

Az Információbiztonsági törvény (2013. évi L. tv.) kötelezővé teszi az államigazgatási szervezetek és önkormányzatok számára:

 • az adatvagyon, az azt kezelő rendszerek valamint a létfontosságú informatikai rendszerek kockázat arányos védelmét
 • és az azokkal kapcsolatos feladatok ellátásához szükséges felelős kijelölését (Információ biztonságért felelős személy).

A törvény és a végrehajtási rendeletek a törvény hatálya alá eső szervezetek számára az alábbi közelgő határidők betartásával határoz meg feladatot:

2014. július 1-jéig biztonsági osztályba kell sorolnia valamennyi elektronikus információs rendszerét és meg kell állapítania a szervezet biztonsági szintjét

2014. szeptember 30-ig el kell készítenie a törvényben meghatározott biztonsági szintnek eleget tevő fejlesztésekre vonatkozó cselekvési tervet, amelyet aztán végre is kell hajtania.

Ezen feladatok maradéktalan és hatékony elvégzése nagyfokú IT biztonsági szakértelmet és jártasságot kíván, amelyet egy hozzáértő információ biztonsági felelősnek kell ellátnia. Ez a felelős külsős cég/szakember is lehet.

A Nádor Rendszerház több mint 20 éves – többek között számos önkormányzatnál szerzett – tapasztalatával jelentősen megkönnyítheti a törvényi előírásnak való megfelelést.

Miben segíthetünk?

 1. A teljes információ biztonsági felelős feladatkör ellátásában – az ellenőrzés előkészítésétől, a rendszerek és szabályzatok ellenőrzésén, a biztonsági szint megállapításán át a cselekvési terv elkészítéséig és végrehatásáig, majd az elért biztonság folyamatos fenntartásában és fejlesztésében.
 2. Az információ biztonsági felelős munkájának támogatásában, kiegészítésében, a szükséges eszközök, szolgáltatások biztosításában – minden fent említett feladat során szakértő háttértámogatást nyújtunk, így biztosítva a sikeres eredményt, segítünk kiválasztani, majd bevezetni és folyamatosan naprakészen tartani, fejleszteni a biztonsági szint eléréséhez és megtartásához szükséges lehető legjobb ár-érték arányú eszközöket és megoldásokat.
 3. A gyakorlati feladatok végrehajtásában, a külső, objektív szemléletet igénylő sérülékenységi vizsgálatok elvégzésében – a biztonsági szint eléréséhez, megtartásához és fejlesztéséhez szükséges eszközök és szolgáltatások biztosításában, az időszakonként szükséges objektív sérülékenységi és kockázatelemzési vizsgálatok elvégzésében.

A fenti szolgáltatásokon túl számos olyan IT biztonsági megoldást vehet nálunk igénybe, amelyek segítenek eleget tenni a törvényi és mindennapi kihívásoknak egyaránt, ilyenek például:

 • Adatszivárgás elleni védelem
 • Napló bejegyzések gyűjtése és kiértékelése
 • Tűzfalak és behatolás jelző megoldások, határvédelem
 • Vírus, Spam és URL szűrés
 • Felhasználó azonosítás, hozzáférés szabályozás
 • Mobil eszközvédelem
 • Archiválás
 • Wifi hálózatok védelme

Mit nyerhet a Nádor Rendszerház segítsége által?

Gyors, hatékony, a költségkímélést szem előtt tartó feladatmegoldást

A törvényi előírásoknak való maradéktalan megfelelést, miközben szervezetükre nem hárulnak megterhelő feladatok

Olyan objektív szemléletet, amely képes rámutatni az igazán sérülékeny pontokra, megmutatja a lehetséges ve-szélyeket és minden olyan ésszerű lépést, amit érdemes megtenni a biztonsági szint érdekében, de nem erőltet a szervezetre felesleges fejlesztéseket

Számos szakembert, akik nem csupán az IT biztonság területén rendelkeznek több évtizedes tapasztalattal, hanem ugyanígy jártasak az informatika, távközlés, vonalkód technika, szoftverfejlesztés és irodatechnika területén is

Egy szolgáltatót, aki az Önök érdekeit képviseli jól ismerve az önkormányzati folyamatokat, mindennapokat, kihívásokat és a törvényi hátteret, valamint a legújabb és legjobb IT biztonsági és informatikai megoldásokat egyaránt.

Önkormányzatra szabott megoldásért, valamint árajánlatért forduljon bizalommal szakértőinkhez, keressen minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a +36 1 470-5013-as telefonszámon.