Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

hírek, akciók

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Vírusveszély!

Most kiemelten fontos, hogy fokozott figyelmet fordítson vírusirtóira és mentéseire!

Egyre több helyről érkezik hír, hogy egy rendkívül kellemetlen vírus terjed a Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszereknél:

  • lokális file-okat, mappákat, hálozati share-eket titkosít mindenféle külső behatás nélkül, automatikusan
  • ennek megtörténte után a titkosított adatok általában .decrypt kiterjesztésűek lesznek, és nem lehet őket sem írni, sem olvasni, gyakorlatilag használhatatlanná vállnak, mellettük pedig létrejön két állomány HowDecrypt.txt file és egy HowDecrypt.gif általában a következő tartalommal:

vkep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A titkosított adatok visszafejtéshez felajánlja a vírus, hogy fizetés ellenében megkapja a javításhoz szükséges kulcsot, ez természetesen nem valós, semmiképpen se utaljon ilyen felszólításra!

A visszafejtésre sajnos egyelőre nincs hatékony módszer, tehát azok az adatok, melyeket ilyen formán elért a vírus, használhatatlanok, csak mentésből van lehetőség a visszaállításukra, általában a teljes gép újratelepítését követően.

A fentiek miatt kiemelten jelentőssé vált a vírusirtók folyamatos frissítése és azok fokozott ellenőrzése! Ezen felül nem szabad figyelmen kívül hagyni a mentések kontrolálását sem!