Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

hírek, akciók

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Nádor támogatás az Országos Mentőszolgálatnak

A közel 30 éve prosperáló Nádor Rendszerház mindig nagy hangsúlyt fektetett a társadalmi felelősségvállalásra.

mento

Folyamatosan nyomon követve az egészségügyben dolgozók megfeszített munkáját a koronavírus járvány okozta veszélyhelyzetben, felelős magyar vállalatként - cégünk portfóliójához kapcsolódóan – 105 db WayteQ X995 MAX GPS útvonaltervezővel támogattuk a járvány frontvonalában tevékenykedő Országos Mentőszolgálat dolgozóinak munkáját, bízva abban, hogy hogy a legkorszerűbb informatikai eszközök méltó képpen segítik munkájukat a jövőben.

....mert adni jó!

A készülékek a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) döntése alapján a Magyar Vöröskereszt segítségével értek célba.

Az OMSZ székházában május 22-én megtartott budapesti átadáson részt vett többek között Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője és Bánlaki András, a Nádor Rendszerház Kft. operatív igazgatója.

Soltész Miklós az NHKT elnöke hangsúlyozta, hogy sok támogatást kaptak az elmúlt két hónapban. A koordinációs tanács feladata, hogy a beérkezett felajánlások mindenfelé eljussanak. Az NHKT munkájában hat, országos lefedettségű karitatív szervezet vesz részt – tette hozzá.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára beszédében említette, hogy a veszélyhelyzetben azonnal összefogás alakult ki a társadalomban, óriási figyelem irányult az egészségügyi dolgozókra is. „Ők azonban „békeidőben” is a minél gyorsabb és jobb ellátásért dolgoznak, vagyis valójában nem a járvány tette őket hősökké, hanem a hivatásválasztásuk”. „A koronavírus miatt új életformát kellett megszokni, de megérte. A kormány a lehető leggyorsabban tudta meghozni a szükséges intézkedéseket, így sikerült megfékezni a járványt, európai összehasonlításban is jól teljesítve – hangoztatta, hozzáfűzve: megnyugodni azonban nem lehet, mert a vírus továbbra is jelen van. Ezért bizonyos szabályokat változatlanul be kell tartani.” Schanda Tamás beszéde végén köszönetet mondott azon vállalkozásoknak, amelyek segítséget nyújtottak a bajban.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója kiemelte, hogy bizonyos utcákat nehéz megtalálni. Bár az új járműveikben már van beépített navigáció, a régiekben nincs vagy frissítésre szorul. A mentősök 420 ezer kilométert tettek meg az elmúlt három hónapban csak a koronavírus-járvány miatt, ez a Föld-Hold távolságnál is több – hívta fel rá a figyelmet. ’Ezt az utat a lehető legpontosabban, leggyorsabban igyekeztek bejárni’. A koronavírussal összefüggésben mintegy 15 ezer – fertőzött vagy fertőzésgyanús – embernek segítettek, a Pesti úti idősotthonhoz pedig vidékről is érkeztek bajtársaik – folytatta tovább Csató Gábor, aki szintén megköszönte a felajánlásokat.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgató elmondta, hogy már március elején felmérték a kapacitásaikat. A legfontosabbnak az OMSZ támogatását ítélték: igyekeztek bizonyos feladatok felvállalásával segíteni a szervezetet. Az NHKT tagjaként a Magyar Vöröskereszt közvetítőként azon dolgozik, hogy az adományozók célba tudják juttatni a csomagjaikat – emlékeztetett Kardos István.

Bánlaki András, a GPS-eket felajánló Nádor Rendszerház Kft. operatív igazgatója elmondta, hogy a 30 éve prosperáló vállalkozás folyamatosan figyeli az egészségügyi szektor informatikai változásait és fejlődését, szem előtt tartva a műszaki vezetőkkel és kórház igazgatókkal történő permanens párbeszédek fenntartását. Egy ilyen párbeszéd kapcsán merült fel, hogy útonaltervező eszközök beszerzésére van szükség. Felelős vezetőként fontosnak tartják a Nádorban, hogy a Covid vírus miatt kialakult helyzetben, a közvetlen és a közvetett környezetük felmérésével a leghatékonyabb és leggyorsabb eredményt hozó megoldást nyújtsák segítségként ott, ahol erre szükség van. Ezen gondolat mentén az egészségügyben a betegek helyes diagnózisának felállítása mellett, fontosnak értékelte, hogy a mentősök időben érkezzenek ki a helyszínekre. Zárszóként megköszönte az összes mentős munkáját és kifejezte azon reményét, hogy a felajánlott 105db útvonaltervező, nem csak a kialakult pandémiás helyzetben, hanem hosszútávon is segítséget nyújt munkájukban.

Tekintse meg galériánkat!
GPS készülékek átadása az Országos Mentőszolgálat részére a Magyar Vöröskereszt közreműködésével - Budapest, 2020.05.22