Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

IT Biztonságtudatosság II.

A 2013. évi L. törvény rendelkezik, az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról (Ibtv.), a nemzeti vagyon részét képező elektronikus adatvagyon biztonságának és védelmének szabályairól. A védelemhez számos feltételt szab a törvény, amelynek egyik fontos eleme a felhasználók biztonságtudatossági képzése.

A törvény (41/2015. (VII. 15.) BM) végrehajtási rendelete meghatározza, hogy az érintett szervezetek dolgozóikat tájékoztassák az alapvető biztonsági követelményekről és felkészítsék a lehetséges belső fenyegetések felismerésére. A rendelet 4. melléklet 3.1.7. Tudatosság és Képzés pontja alapján a képzést belépéskor, valamint az ismeretek felfrissítése és az újabb támadási technikákra / fenyegetésekre való felkészülés érdekében rendszeresen (évente) meg kell tartani.

Mit nyújt az IT Biztonságtudatosság II. kurzus?

A nemzetközi adatok azt mutatják, hogy az adatvesztés, adat-kompromittálódás legtöbbször emberi tényezőkre vezethető vissza – a munkatársak odafigyelésével, a szabályok betartásával az esetek túlnyomó többségében megelőzhető lett volna az incidens.


A kurzus célja tehát nem a törvény és végrehajtási rendeletének lexikális jellegű közlése és számonkérése, hanem a Hivatal biztonságos működéséhez szükséges viselkedési, tevékenységi formák elsajátítása, a folyamatosan megújuló veszélyek felismerése és a veszély elhárítására való lépések alkalmazása.

A II. évfolyam tananyaga tematikusan kapcsolódik az I. évfolyam alapozó témaköreihez, folyamatosan építve a felhasználók biztonságra való törekvését és a megszerzett tudás elmélyítését.


Az IT Biztonságtudatosság II. képzés során egyebek mellett az alábbi témák kerülnek előtérbe, melyeket a hétköznapi életből vett példák segítségével dolgozhatnak fel a résztvevők:

  • Visszatekintés az Információbiztonsági alapozó képzés anyagára
  • Vírusok és egyéb kártevők felismerése, védekezés ellenük - gyakorlati példákkal
  • Zsaroló vírusok elleni védekezés
  • Hordozható eszközök és a rájuk leselkedő veszélyek
  • Internethasználat

Hogyan teheti gördülékenyebbé és költséghatékonyabbá az oktatást?

A Nádor Rendszerház e-learning keretrendszerével, amely szabadságot és rugalmasságot biztosít felhasználói számára a tanulás üteme, időbeosztása és helye tekintetében, a Hivatal pedig értékes időt és költséget takarít meg azáltal, hogy nem kell minden munkatárs számára egyszerre (vagy több ütemben) tantermi oktatást tartani.


Ne késlekedjen! Tudja biztonságban rendszerét, feleljen meg a törvényi előírásoknak!

kérje egyedi ajánlatunkat még ma!