Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Mecomo GPS Solar rakományfigyelő

A MECOMO GPS Solar hálózattól és elektromos ellátástól független, GPS alapú helymeghatározást tesz lehetővé, s mindezt szinte korlátok nélkül.

mecomo solar

 A szállítmány követése rengeteg problémát vet föl, több szempontból is kihívást jelent, úgy, mint:

  • hiányzó áramellátás
  • strapabíró / időjárás álló kivitel
  • rugalmas, egyszerű rögzítési lehetőség
  • hosszú, karbantartásmentes üzemidő

 

A konténerek számára a szállítóeszközök túlnyomó többségében nem áll rendelkezésre áramellátás. Ahhoz, hogy akkumulátortöltéstől függetlenné tegyük az eszközt, megújuló energiaforrásra van szükség. Így lehetővé válhat a szállítóeszköztől független helymeghatározás is.

 

Rakodáskor jelentkező „kemény” bánásmód miatt az egység külső, tetőre szerelhető kivitellel rendelkezik. Ezen rögzítés azonban megköveteli az extrém ellenállóságot a fizikai behatásokkal szemben. Legyen szó extrém hőmérsékletről, jégről, vagy esőről, a berendezés így is képes maximális funkcionalitással működni.

 

A rögzítési koncepció megköveteli, hogy az egység több típusú konténerrel is kompatibilis legyen. A „GPS Solar” gyorsan és könnyedén szerelhető bármelytípusú (teljes ponyva, függönyös, fém) konténerre.

mecomo1

 

A költségminimalizálás miatt az alkalmazott rögzítési technika mellett az is elvárt, hogy az eszköz évekig biztosítsa a karbantartásmentes működést. A MECOMO GPS Solar úgy lett kifejlesztve, hogy az előzőekben vázolt kihívásoknak tökéletesen megfeleljen.

 

A GPS Solar rendelkezik egy beépített nagykapacitású akkumulátorral, mellyel egy feltöltéssel egy helymeghatározás/nap esetén akár 3,5 éves működés is elérhető. A nagyteljesítményű, intelligens elektronikával rendelkező napelem a svédországi télben éppoly megbízhatóan tölti az akkumulátort, mint a mediterrán területekre jellemző napsütésben. A panel és a készülék burkolata vízálló és jégesőben is tesztelt.

 

A „GPS Solar” modulárisan felépített egység, technikai paraméterei a felhasználási területnek megfelelően lett megtervezve, valamint egyedi elvárásoknak is megfelelnek.


Rendszer alkotóelemei

A modulárisan felépített „GPS Solar” speciális - kimondottan kültéri felhasználásra alkalmas, időjárásálló műanyag házzal rendelkezik, ebben foglal helyet az akkumulátor és a GSM/GPS modul. A modul könnyedén, a ház felnyitása nélkül programozható a ház oldalára kivezetett csatlakozón keresztül. A napelem panel és az intelligens töltőelektronika épp oly víz- és jégálló, mint a készülékház, továbbá összes alkotóelem egy alumínium sínre van integrálva.


Méretek:

mecomo2

 

Rögzítési lehetőségek

Legyen szó bármilyen konténerről, vagy platóról, az eszköz körülményektől függetlenül bárhova installálható, szegecseléssel, csavarozással, mágneses rögzítővel, vagy egyéb rögzítő szerkezettel az alábbiak szerint.

mmecomo9

Technikai paraméterek

Kimenet

2 jelkimenet

Bemenet

2 jelbemenet
Programozható (Be/Ki/Teszt/Pánik) nyomógomb
Szabotázs elleni érzékelő bemenet

Mozgásérzékelő szenzor

3D, Mozgásfelismerés, 2 állapotjelző LED

Támogatás, Protokollok

TCP/IP, vagy UDP/IP GPRS class B-n keresztül, Multislot 10 PDU SMS-el, backup-ként

Frekvencia

Quad-Band, GSM 850 és 900 MHz, DCS 1800 és PCS 1900MHz

Adóteljesítmény

Dinamikus, maximum 2W

GPS vevőegység

SIRF III, 20 csatorna

Adattárolás

maximum 2256 időbélyeggel ellátott esemény

Serial Port

RS-232 (9600bps, no parity, 1 stop bit)

Áramellátás

Beépített, újratölthető 3,7V-os 13,6Ah-s, Li-Polymer akkumulátor

Üzemi hőmérséklet

-20°C - +45°C

 


Üzemidő töltés nélkül, pozícionálás gyakorisága függvényében

Kapcsolat létesítésének száma 24 óra alatt

Aktív működés 24 óra alatt

Átlagos áramfelvétel [mA]

Üzemidő

Hónap

Év

96

13,3%

13,38

1

0,1

48

6,7%

6,72

2

0,2

24

3,3%

3,39

4

0,3

12

1,7%

1,72

8

0,7

8

1,1%

1,17

10

0,8

6

0,8%

0,89

12

1,0

4

0,6%

0,61

16

1,3

2

0,3%

0,33

24

2,0

1

0,1%

0,19

32

2,7


Innovatív rakományfigyelő

 

mecomolast