Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Tűzfalak és behatolás jelző megoldások

A tűzfalaknak alapvetően két típusát különböztethetjük meg: a határvédelmi (csomagszűrő tűzfalak és alkalmazás proxy tűzfalak) és a személyi tűzfalakat. A határvédelmi tűzfalak a belső hálózat, míg a személyi tűzfalak a végpontok védelmét hivatottak ellátni.

A csomagszűrő tűzfalak a hálózati adatcsomagok típusát, feladóját és címzettjét vizsgálják, és egy a felhasználó által beállított szabályrendszer alapján döntenek ezek továbbításáról vagy megsemmisítéséről. A csomagszűrő tűzfalak azonban nem vizsgálják a hálózati adatcsomagok tartalmát, így ezek az eszközök nem védenek pl. a szabályos e-mail-ben érkező malware, vagy egyéb nem kívánatos tartalom ellen. Az alkalmazás proxy tűzfalak viszont képesek erre is, így biztosítva a hálózati forgalom átfogóbb ellenőrzését.

A tűzfalak által nyújtott funkciókat megvizsgálva a határvédelmi eszközök között találhatunk olyan gyártói megoldásokat, melyek csak tűzfal és esetleg VPN funkciókkal rendelkeznek és olyanokat is, ahol az előző funkciók kiegészülnek gateway oldali vírusvédelmi, tartalomszűrési, behatolás megelőzési, spamszűrési és bizonyos esetekben alkalmazásszűrési modulokkal is. Utóbbiak az ún. Unified Threat Management (UTM) megoldások, amelyek lehetnek csomagszűrő és alkalmazás proxy típusú tűzfalak egyaránt.

A Nádor Rendszerház tűzfal portfólióját világszerte méltán elismert gyártók megoldásaiból állította össze, célul tűzve ki, hogy mind a csomagszűrő, mind a tartalomszűrő tűzfalakat keresők igényeinek professzionális szinten tegyen eleget. A Nádor számos szakvizsgával rendelkező mérnökei biztosítják a problémamentes integrációt, a leghatékonyabb védelmi szint elérését és megtartását.