Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Wifi hálózatok védelme

A felhasználók mobilitása, a vezetékes hálózatok építésének költségessége az elmúlt években egyre kiemeltebb szerepbe helyezte a vezeték nélküli (802.11 - WiFi) hálózatokat. Az újabb szabványok (802.11n) által lehetővé tett sebesség és biztonság (80211i) miatt manapság nagyvállalati környezetekben is egyre inkább elfogadott és keresett megoldás.

Természetesen a sebesség és a megfelelő lefedettség mellett a leginkább kiemelt feladat a vezeték nélküli hálózatok védelme illetve a nagyvállalati környezetben elengedhetetlen a protokoll és felhasználó alapú forgalom priorizálás és a gyors, akár hang és videó kommunikációra is megfelelő roaming megléte.

Élen járó Wifi hálózati megoldások

A piacon élen járó gyártók célul tűzték ki, hogy a kis és nagyvállalatok számára megfelelő minőségű és biztonságú megoldást nyújtsanak, mindezt a központi menedzselhetőség egyszerűségével támogatva.

Állandó és problémamentes rendelkezésre állás

Mivel ezen hálózatok esetén a továbbító közeg nem védett a környező rádió frekvenciás zajoktól, emiatt mind a tervezés, mind pedig az üzemeltetés során a kialakításra kiemelt figyelmet kell fordítani. A Nádor Rendszerház által kínált megoldások automatikus RF monitorozó megoldásaikkal képesek a hálózati használatot, a felhasználók mozgását nyomon követni, az esetleges terheltebb access point-okat tehermentesíteni a felhasználók átirányításával.

Mindenki számára elérhető, mégis biztonságos Wifi?

Az internet és céges hálózat elérése mind fontosabbá válik a vendég felhasználók számára is. Nem tehetjük meg azonban, hogy ezeket a felhasználókat, nem általunk kontrollált és működtetett eszközeikkel a saját védett hálózatunkra engedjük csatlakozni. Megoldásaink képesek olyan vendég hálózatok kialakítására, amelyek esetén lehetséges akár a nem titkosított, de egyedi azonosítást megkövetelő hozzáférés vezérlés. Ebben az esetben bárki csatlakozhat a WLAN hálózathoz, de a központi WiFi határvédelmi eszközön keresztül az úgynevezett Captive Portálon az előzőleg megkapott felhasználó névvel és jelszóval léphet csak be. A felhasználó kezelés akár dedikált LDAP (pl Active Directory) rendszerhez is csatlakoztatható, előre definiálva akár több száz vendég hozzáférést.

Lehetőség van a már meglevő vezeték nélküli hálózat mellé úgynevezett WIDS (Wireless Intrusion Detection System) felállítására, amely esetén a meglevő WiFi infrastruktúra szolgálja ki a felhasználókat és egyéb WLAN klienseket, az újonnan telepített eszközök pedig a hálózat monitorozását látják el. A monitorozás során felderítik az RF gócpontokat, az esetleges idegen eszközöket a hálózatban és közelében, megfelelő teljesítménnyel és beállítással akár proaktívan is képesek a hálózatot megvédeni, vagy akár a meglevő infrastruktúra elemeket leállítani, más csatornákra átmozgatni.

A Nádor Rendszerház felismerve a piaci igényeket mind vastag, mind pedig vékony kliens architektúrájú vezeték nélküli hálózatok tervezésében és teljes körű kivitelezésében áll meglévő és leendő Ügyfelei rendelkezésre.